Site-ul oficial al Municipiului Brad

Comitetul local pentru situații de urgență Brad

Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta sunt organisme interinstitutionale cu atributii in sprijinul managementului situatiilor de urgenta produse sau posibil a se produce pe teritoriul unei anumite unitati administrativ-teritoriale. C.L.S.U. se constituie la nivelul municipiilor, oraselor, sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si al comunelor, sub conducerea primarului.

La nivelul oraselor si comunelor se constituie si centre operative pentru situatii de urgenta cu activitate temporara. Acestea reprezinta structuri tehnico-administrative infiintate in scopul indeplinirii functiilor specifice pe durata starii de alerta, in cazul situatiilor de urgenta, precum si pe timpul unor exercitii, aplicatii si antrenamente pentru pregatirea raspunsului in astfel de situatii.

Centrele operative se constituie din personalul aparatului propriu al autoritatii respective prin dispozitie a primarului si asigura secretariatele tehnice ale comitetelor locale pentru situatii de urgenta.

Componenta C.L.S.U.:

  • presedinte: primarul;
  • vicepresedinte: viceprimarul;
  • membri: secretarul comunei, orasului, municipiului, dupa caz, si reprezentanti ai serviciilor publice si ai principalelor institutii si agenti economici din unitatea administrativ-teritoriala respectiva, precum si manageri sau conducatori ai agentilor economici, filialelor, sucursalelor ori punctelor de lucru locale care, prin specificul activitatii, constituie factori generatori de situatii de urgenta.
  • consultanti: experti si specialisti din aparatul propriu al autoritatilor administratiei publice, care constituie comitetele, sau din institutii si unitati in subordine; reprezentanti ai altor ministere, institutii si servicii publice cu atributii in domeniu, manageri ai societatilor comerciale si regiilor autonome care desfasoara activitati in domeniul de competenta respectiv, cooptati in comitetele ministeriale la solicitarea presedintilor comitetelor respective.

Vezi și/sau descarcă:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support