Site-ul oficial al Municipiului Brad

10-12 august 2012, cea de-a XI-a ediţie a „Zilelor municipiul Brad

Consiliul local Brad şi Primăria municipiului Brad au organizat în perioada 10-12 august 2012, cea de-a XI-a ediţie a „Zilelor municipiul Brad”.

Cele 3 zile ale sărbătorii brădenilor au fost marcate de o serie de activităţi şi evenimente ce s-au derulat la Casa de Cultură Brad şi în Piaţa Aurului din municipiul Brad.

Programul manifestărilor a fost următorul:

Vineri, 10 august, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a municipiului Brad, a avut loc lansarea cărţii „Drumeţii prin amintiri”, lucrarea scriitorului brădean Ioan Pârva. Cu această ocazie, domnul primar Florin Cazacu a făcut, în discursul său, o retrospectivă a ultimelor 11 ediţii ale manifestărilor prilejuite de Zilele municipiului Brad. În continuarea acestui eveniment editorial a avut loc vernisajul expoziţiei-concurs de fotografii cu tema „Brad, oraşul meu, al tău, al nostru”. În jurul orei 19.00, în Piaţa Aurului din municipiul Brad s-a desfăşurat o activitate a Asociaţiei columbofililor din municipiul constând în lansarea a aproximativ 200 de porumbei.

Ioan Pârva, autorul lucrării ,,DRUMEŢII PRIN AMINTIRI”
Demonstratie de arte martiale facuta de clubul EMPI KARATE din Brad

Sâmbătă, 11 august, începând cu ora 18.00, tinerii brădenii au avut parte de muzică uşoară de calitate oferită de către solişti vocali care au evoluat la concursurile X-Factor şi Vocea României şi de către formaţii de dans modern din Deva şi Brad, seara încheindu-se cu un concert extraordinar oferit de invitaţii speciali DJ Ryno&Sylvia şi Smiley.

În cursul dimineţii de sâmbătă s-a desfăşurat, pentru prima dată după mulţi ani, la Arena 100 din municipiul Brad un concurs de tenis de câmp.

Câştigătorii au fost: locul I – Matei Laurenţiu; Locul II – Lazea Sorin; Locul III – Poenar Ovidiu.

Smiley, pentru prima dată la Brad
Un număr mare de tineri prezenţi la specatol

Duminică, 12 august, în cea de a 3-a zi a evenimentului, publicul brădean s-a bucurat de prezenţa pe scenă a soliştilor Ovidiu Olari, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Ciprian Roman, Mariana Deac, Ovidiu Homorodean, Elena Evsei, Cristian Fodor, şi Ansamblul folcloric „Doina Crişului” al Casei de Cultură Brad. Alături de aceştia brădenii au avut ocazia să urmărească live un spectacol oferit de către invitatul special Cristian Pomohaci.

Ca în fiecare an, administraţia publică locală a premiat, cu această ocazie, cu cate o diplomă şi un premiu pe tinerii brădeni cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare şi pe cei cu performanţe în domeniul cultural-sportiv. S-au înmânat plachete de excelenţă pentru întreaga lor activitate sportivului Maxim Florin, fotbalist care s-a format la echipa Aurul Brad, şi alpinistului brădean Mihai Vlad, primul alpinist român ce, în această vară, a urcat pe vârful Mramornaya-Stena (6400m). Ce mai înaltă apreciere au fost însă aplauzele la scenă deschisă primite din partea unui public numeros, prezent la manifestare.

Tot cu această ocazie au fost premiaţi şi câştigătorii concursului de fotografii cu tema „Brad, oraşul meu, al tău, al nostru”. Locul I – Marius Turc, Locul II – Gligor Horea-Mihai, locul III – Iacob Eduard şi premiul special al juriului – Golcea Alexandru-Laurenţiu.

Duminică a avut loc cea de-a VI-a ediţie a tradiţionalului concurs „Devoratorii de virşlii”, desfăşurată în fiecare an în cadrul evenimentului „Zilele Municipiului Brad”, care s-a bucurat de fiecare dată atât de o participare numeroasă, cât şi de un public entuziasmat.

Seara s-a încheiat cu un recital al invitaţilor speciali Axinte, Alex de la Orăştie şi Lorenna. Întregul spectacol folcloric a fost transmis live pe canalul Etno Tv.

Un aspect inedit al serii l-a reprezentat lansarea de lampioane ce au luminat cerul.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support