Site-ul oficial al Municipiului Brad

Bloc de locuinte pentru tineri in municipiul Brad

În municipiul Brad, în ultimii 15 ani, una dintre problemele majore cu care s-a confruntat Administraţia publică locală a fost numărul foarte mare de cereri pentru locuinţe. Acest lucru s-a datorat şi faptului că în municipiul nostru din anii 90`şi până în prezent nu a fost construit nici un bloc de locuinţe care să poată rezolva o parte din solicitările tinerilor, locuinţa fiind o necesitate pentru a-şi putea întemeia o familie.

Astfel, pentru soluţionarea unui număr foarte mare de cereri pentru locuinţe, din rândul tinerilor, conducerea Primăriei a promovat proiectul „ Bloc de locuinţe pentru tineri 40 apartamente str. Dacilor din municipiul Brad “, destinat locuinţelor pentru tineri, care nu au resurse financiare suficiente pentru a-şi cumpăra propriile locuinţe, care s-a avizat de Comisia interministerială.

Suprafaţa terenului destinat construirii blocului este de 1400 m², iar blocul va avea suprafaţa construită de 580 m².

Regimul de înălţime a fost iniţial P+3 nivele, dar cererea tot mai mare de locuinţe a făcut ca să fie supusă atenţiei Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe – Bucureşti, analizarea posibilităţii de mansardare a „Blocului de locuinţe pentru tineri” din municipiul Brad. S-a avut în vedere faptul că în urma licitaţiei de execuţie, a rezultat un disponibil financiar acoperitor pentru această extindere.

Stadiul actual al lucrărilor

Prin mansardarea imobilului, numărul de apartamente nou create se va suplimenta cu 10.

Astfel, regimul de înălţime proiectat P+3E, va deveni P+3E+M, iar în prezent stadiul fizic de realizare a obiectivului este înălţarea etajului III, pe ambele scări.

Lucrările au fost executate într-un ritm accelerat şi de foarte bună calitate de către S.C. ZONA D S.R.L. Petroşani.

Realizarea acestei investiţii ar favoriza mobilitatea forţei de muncă, creşterea numerică a acesteia şi indirect ar contribui la dezvoltarea economică a zonei.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support