Site-ul oficial al Municipiului Brad

Continuarea lucrărilor la Biserica Ortodoxă din cartierul Micro I

Anul 2009 a însemnat şi continuarea lucrărilor la Biserica Ortodoxă din cartierul Micro I.

Lucrările au fost executate de către S.C. Service Călămar Prest S.R.L. şi au constat în:

  •  structură de rezistenţă din zidărie de cărămidă plină de la cota +5,78 până la cota +14,22, reprezentând realizarea turnului clopotniţă;
  • structură de rezistenţă la turnurile laterale clopotniţei;
  • şarpanta turnurilor din material lemnos şi realizarea învelitorii din tablă de cupru;
  • tencuieli exterioare cu praf de piatră la turnuri de la cota +3,06 până la cota +14,22.
Stadiul actual al lucrărilor la Biserica Ortodoxă Brad -cartierul Micro I (peste Luncoi)

Reamintim că hramul bisericii din acest cartier este Sfânta Mare Muceniţă Varvara şi Sfântul Nicolae, acesta sărbătorindu-se în acest an pe 4 decembrie. La slujba de hram au participat foarte mulţi credincioşi, hramul bisericii fiind ales şi în cinstea celor care au trudit din greu în adâncul pământului în zona Brad, pentru a scoate la lumină aurul.

Contravaloarea lucrărilor executate în anul 2009, a fost suportată din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria municipiului Brad şi contribuţia credincioşilor.

Acum, la împlinirea a doi ani de la data începerii lucrărilor, mulţumim tuturor celor care au contribuit pentru ca acest lăcaş de cult să ajungă în stadiu actual şi sperăm că în anul 2010, prin efort comun, să putem continua lucrările la această frumoasă biserică.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support