Site-ul oficial al Municipiului Brad

Înscrierea în REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A SISTEMELOR INDIVIDUALE ADECVATE PENTRU COLECTAREA ȘI EPURAREA APELOR UZATE al Municipiului Brad. Obligația utilizatorilor persoane fizice sau juridice de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înființate

Conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 714 din 26 mai 2022  privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de colectare și epurare a apelor uzate* au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Brad.

ATENȚIE! Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 714/2022.

În conformitate cu prevederile art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 714/2022, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Pentru înscrierea în registru, aveți la dispoziție:

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE în registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate din Municipiului Brad 

*  SISTEMELE INDIVIDUALE ADECVATE DE COLECTARE ŞI EPURARE APE UZATE sunt sistemele de colectare şi epurare a apelor uzate care asigură un nivel de protecţie a mediului corespunzător, similar cu cel al sistemelor publice centralizate de canalizare şi epurare, şi care îndeplinesc condiţiile tehnice, de mediu şi de reglementare conform standardizării şi legislaţiei specifice din domeniul apelor uzate şi gospodăririi apelor.


În conformitate cu Legea nr. 241/ 2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, art. 31, alin.(14) ”utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înființate, dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support