Site-ul oficial al Municipiului Brad

Invitatie la reciclare

Asociatia RoRec si Primaria municipiului Brad au lansat vineri, 9 aprilie 2010, o invitatie la reciclare, municipiul nostru alaturandu-se ca partener in Reteaua Nationala a Centrelor de colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) RoRec.

Astfel, vineri 9 aprilie, la orele 10.00, campania „Invitatie la reciclare” a debutat cu deschiderea punctului de colectare provizoriu, Cortul RoRec din curtea Scolii Generale „Horea, Closca si Crisan”. Aici, locuitorii din oraş şi zonele invecinate au depus aparatura electrică veche sau defectă, fiecare deponent avand posibilitatea de a participa la tombola cu premii oferite de Albatros.

 

Sâmbătă 10 aprilie, începând cu orele 19.00, cetăţenii din Brad au fost aşteptaţi la scena din Piata centrala a municipiului, unde au evoluat trupe de tineri dansatori de Breakdance. Programul a continuat cu tragerea la sorţi a câştigătorilor tombolei, iar in inchieierea evenimentului a avut loc un concert extraordinar susţinut de Anda Adam.

Colectarea selectiva si reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) este de o reala importanta, dat fiind caracterul nociv al acestora, de 10 ori mai mare decat cel al deseurilor menajere. DEEE au in structura lor multe componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul si cadmiul. De aceea DEEE trebuie predate exclusiv la Centrele de Colectare, unde vor fi stocate corespunzator si ulterior transportate la reciclatori specializati care le vor trata conform standardelor de mediu.

“Grija pentru mediul în care trăim trebuie să fie o componenta in filozofia comunităţii noastre. Un mediu curat asigură sănătatea membrilor comunităţii şi viitorul sănătos al copiilor noştri. Trebuie să ne implicăm toţi pentru a asigura un mediu sănătos comunităţii noastre” a declarat dl. Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

“Ceea ce ne bucura foarte mult si ne incurajeaza in demersurile noastre este interesul primariilor si consiliilor judetene pentru lansarea acestor centre, care de fapt reprezinta mai mult decat un pas catre realizarea si consolidarea unor sisteme viabile de colectare, la nivel european, ele fiind gandite ca o platfoma de comunicare intre autoritati si comunitate, un serviciu oferit cetatenilor de catre primarii si o modalitate de informare, constientizare si implicare a consumatorilor in actiuni de protectie a mediului si a ambientului in care traim”, a declarat domnul Liviu Popeneciu, presedinte RoRec.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support