Site-ul oficial al Municipiului Brad

Modificare plafon venituri lunare in vederea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei

Ca urmare a aprobării OUG nr. 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, vă informăm că începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună și folosesc pentru încălzirea locuinței energie electrică sau combustibili solizi se modifică plafonul de venituri lunare până la care poate fi solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Noul plafon este 750 lei/persoană, față de 615 lei/persoană cât era anterior.

  • Restul plafoanelor rămân neschimbate:
    1082 lei pentru persoanele singure, beneficiare de încălzire cu energie termică;
  • 786 lei/persoană pentru familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire cu energie termică.

Persoanele interesate pot depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru solicitarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, împreună cu actele doveditoare la sediul Primăriei municipiului Brad, cam. 5, de luni până joi între orele 8.30 – 15.30.

Cererile și declarațiile-tip pe propria răspundere pot fi ridicate de la sediul Primăriei municipiului Brad.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare aduse de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 și conform reglementărilor aduse de Hotărârea Guvernului nr. 559/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice.

Informații suplimentare privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pot fi obținute la sediul Primăriei municipiului Brad, cam. 3 si 5 (str. Independenței, nr. 2, telefon 0254.612.665) sau pe adresa de e-mail: bradprim@yahoo.com.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support