Site-ul oficial al Municipiului Brad

PROCIV 2017 – Exercitiu national de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila

Municipiul Brad este cuprins într-un exercițiu național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă intitulat “Prociv 2017”, care se va desfășura, în perioada 18-21 aprilie 2017.

În cadrul acestui exercițiu, în intervalul orar 10:00 – 15:00, se va executa și o alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorlor economici din municipiul Brad.

Scenariul exerciţiului: vizează primirea de către I.G.S.U., de la structurile care monitorizează sursele de risc, a unor informări cu privire la iminenţa producerii unor situaţii de protecţie civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă şi derularea activităţilor specifice în astfel de situaţii.

Scopul exerciţiului: – testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare, timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ.

  1. Pe timpul exerciţiului vor fi transmise următoarele semnale de alarmare acustice:
  •  ,,ALARMĂ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  •  „ÎNCETAREA ALARMEI” – compus dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

2. Mesajele de înştiinţare se transmit în clar, folosindu-se rnarcajul ,,EXERCIŢIU”, la începutul şi sfârşitul mesajului.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support