Site-ul oficial al Municipiului Brad

Proiectul umanitar „Poveste de Crăciun”

Primaria municipiului Brad, Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul National „Avram Iancu” Brad si Casa de Cultura Brad impreuna cu Scoala Generala „Horea, Closca si Crisan” Brad au organizat in perioada 30 noiembrie 2010 – 18 decembrie 2010, proiectul umanitar „Poveste de Crăciun”. Aflata in acest an la a treia editie, actiunea a fost initiata la propunerea Consiliului Elevilor din Colegiul National „Avram Iancu” Brad, luand amploare la nivel local.

Proiectul „Poveste de Craciun” a presupus trei activitati principale si anume: confectionarea si vanzarea de nuieluse de Mos Nicolae, confectionarea si vanzarea de decoratiuni specifice Craciunului, si cea mai importanta activitate, organizarea unui spectacol caritabil in Sala de Sport a Scolii Generale „Horea, Closca si Crisan” Brad, avand ca scop strangerea de fonduri pentru copiii nevoiasi din municipiul Brad.

Astfel, incepand cu data de 30 noiembrie 2010, au avut loc ateliere de lucru pentru elevii voluntari din localitate, in care acestia au confectionat din materiale reciclabile diverse decoratiuni, precum nuieluse, suporturi de lumanari, articole origami, felicitari etc. Dintre toate acestea, nuielusele specifice Sarbatorii de Sfantul Nicolae au fost vandute in data de 2 decembrie 2010, atat in liceu, cat si pe strazile municipiului Brad de catre elevii voluntari, acestia reusind sa stranga suma de 200 RON.

Dupa finalizarea urmatoarei etape, si anume cea a confectionarii decoratiunilor specifice Craciunului, in data de 16 decembrie 2010 a avut loc spectacolul „Poveste de Craciun”, cu sprijinul Casei de Cultura Brad, care a asigurat logistica evenimentului. Intr-o atmosfera de poveste, cele aproximativ 300 de persoane prezente in sala s-au bucurat de un program artistic de exceptie, care a cuprins recitaluri de colinde si cantece de Craciun, dansuri moderne si dansuri populare, beatbox si teatru. Tot in seara spectacolului, la intrarea in sala, membrii Consiliului Elevilor din Colegiul National „Avram Iancu” Brad au organizat un „Targ cu decoratiuni”, un „Targ de Carte” si un stand in care au vandut ceai cald. In modul acesta toti cei prezenti la eveniment au putut contribui la strangerea de fonduri pentru familiile nevoiase, facand donatii in bani. Intreaga manifestare a fost o reusita, in final obtinandu-se suma totala de 1000 RON.

Astfel, in urmatoarea zi, pe baza unei liste cu 32 de copii din familiile defavorizate, obtinuta de la Departamentul de Asistenta Sociala al Primariei Brad, responsabilii de proiect au cumparat alimente si dulciuri, dupa care au realizat pachetele.

In final, in data de 18 decembrie 2010, elevii coordonatori din liceu, impreuna cu un reprezentant al Primariei Brad au distribuit pachetele cu alimente de stricta necesitate si dulciuri persoanelor in cauza. Asadar, au beneficiat de ajutor un numar 32 de copii, provenind din 19 familii cu o situatie materiala precara, care au trait si in acest an un final fericit pentru „Povestea de Craciun”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support