Site-ul oficial al Municipiului Brad

Reabilitarea blocurilor pe fonduri europene

Primaria municipiului Brad a organizat doua intalniri de lucru în 18 şi 27 iulie 2016 cu reprezentanţii celor 16 Asociaţii de proprietari din municipiu pe tema accesării de fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor. Au fost prezenţi atât administratori şi preşedinţi ai asociaţiilor, cât şi proprietari din imobile care au nevoie de reabilitare.

Finanţarea este diponibilă în cadrul apelului de proiecte al Programului Operaţional Regional NR. POR/2016/3/3.1/A/1, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea a – clădiri rezidențiale. Valoarea proiectelor poate fi între 100.000 de euro si 5.000.000 de euro pentru un singur proiect. Pot fi depuse mai multe proiecte a câte maximum 10 blocuri.

La cea de-a doua întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale producătoare a unui sistem patentat de panele ce vine ca un răspuns inteligent la problemele faţadelor.

Scopul acestor întâlniri a fost de a răspunde întrebărilor venite din partea proprietarilor, a administratorilor si a presedinţilor Asociaţiilor de proprietari. Au fost discutate cotele de cofinanţare, categoriile de lucrări eligibile, condiţiile obligatorii pe care blocurile trebuie să le îndeplinească şi conţinutul dosarului prin care îşi exprimă intenţia de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Materiale cu informaţiile necesare accesării acestor finanţări au fost puse la dispoziţia celor prezenţi pentru a fi studiate.

Următoarea întâlnire este programată în cursul lunii august.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support