Site-ul oficial al Municipiului Brad

Regulamentul concursului de fotografie si videoclipuri – cu ocazia Zilelor Municipiului Brad, editia a XII-a

Concurs de fotografie

Conditii generale

• Concursul foto este organizat de catre Primaria municipiului Brad, denumită în continuare Organizator, în cadrul Zilelor Municipiului Brad, editia a XII-a.
• Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului.
• Tematica concursului este “Brad – 4 anotimpuri”

Calendarul de desfasurare al Concursului
• Calendarul concursului este: perioada 15 iulie – 2 august 2013 – înscrieri fotografii la sediul Primăriei municipiului Brad, la Compartimentul Relaţii Publice şi Integrare Europeană, camera 3, în intervalul orar 8.00-15.00.
– 9 august 2013 – jurizarea fotografiilor
– 10 august 2013 – anuntarea castigatorilor
• Organizatorul îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Dreptul de participare
• La Concurs poate participa orice cetăţean cu varsta minima 14 ani.
• Participantii pot inscrie in concurs maxim 10 fotografii.
• Nu se accepta prelucrari ca de exemplu persoane sau obiecte puse artificial in cadru, blur-uri artificiale. De asemenea, sunt permise corectiile de baza din programele de editare, cum ar fi levels, curves etc. Nu se accepta fotografii royalty-free sau luate din diverse colectii platite. Nu sunt acceptate fotografii obscene sau cu continut imoral.
• Utilizatorii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorul concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.
• Trimiterea fotografiilor implica acceptul participantului de a oferi organizatorilor si partenerilor concursului dreptul de a publica imaginile respective, integral sau partial, in format digital si/sau tiparit, fara nici un fel de plata. Eventuala folosire a imaginilor va fi insotita de mentionarea numelui autorului.
• Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark. Rezolutia minima acceptata este de 1600×1200 pixeli in format jpeg.
• Toate fotografiile vor avea in comentariu numele pozei si o scurta descriere.
• La Concurs nu pot participa membrii juriului şi angajatii Primariei municipiului Brad.
Organizatorul îşi rezerva dreptul de a elimina din concurs fotografiile care au caracter tendenţios sau care sunt neconcludente.

Politica de confidenţialitate:

• Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Premiile.
Vor fi acordate 3 premii:
• Premiul 1
• Premiul 2
• Premiul 3
Pentru a fi validat drept castigator, participantul are obligatia de a prezenta Organizatorului datele necesare pentru verificarea identitatii : serie si numar buletin, CNP si adresa. Numele declarat la inscrierea in Concurs trebuie sa fie acelasi cu cel din actul de identitate. Refuzul sau imposibilitatea de a prezenta spre validare aceste date la cererea Organizatorului atrage dupa sine, in mod automat, anularea premiului castigat de catre participant.
Predarea premiilor
Acordarea premiilor este un eveniment public. Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta, acord valorand cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizator pe teritoriul Romaniei pentru intreaga perioada de protectie a acestora.
Toate premiile Concursului trebuie sa fie revendicate in conformitate cu prevederile Regulamentului oficial, dar nu mai tarziu de 1 luna de la anuntarea castigatorilor, in caz contrar premiile nemaifiind datorate de catre Organizator. Premiile neridicate vor fi utilizate pentru alte competiţii de acest gen.
Intrarea in posesia premiilor poate fi realizata prin urmatoarele metode: prin participarea la festivitatea de premiere sau prin deplasarea la sediul Primariei municipiului Brad.
In cazul in care castigatorul unuia dintre premii este minor, acesta este indreptatit sa intre in posesia premiului numai insotit de un parinte sau de reprezentatul legal.

Acord de principiu
• Trimiterea fotografiilor si participarea la concurs presupun ca participantii au acceptat in totalitate conditiile prezentului regulament si eventualele decizii ulterioare ale organizatorilor.

Concurs de videoclipuri

Concursul se adresează tuturor celor pasionaţi de arta cinematografică în diversele ei forme, oferindu-le astfel prilejul de a-şi manifesta libertatea de exprimare artistică într-un concurs cu public.

Videoclipul de prezentare a localităţii – va avea durata de maximum 60 secunde, dedicate prezentării localităţii şi împrejurimilor. Vor fi punctate caracterul mobilizator şi determinant al clipului cât şi valenţele sale cinematografice.

Conditii generale

• Concursul foto este organizat de catre Primaria municipiului Brad, denumită în continuare Organizator, in cadrul Zilelor Municipiului Brad, editia a XII-a.
• Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului.
• Tematica concursului este “Brad – oraşul sufletelor noastre”.

Calendarul de desfasurare al Concursului
• Calendarul concursului este:
– perioada 15 iulie – 2 august 2013 – inscrieri videoclipuri la sediul Primăriei municipiului Brad, Compartimentul Relaţii Publice şi Integrare Europeană, camera 3, în intervalul orar 8.00-15.00.
– 9 august 2013 – jurizarea videoclipurilor
– 10 august 2013 – anuntarea castigatorilor
• Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.
Dreptul de participare
• La Concurs poate participa orice cetaţean cu varsta minima 14 ani.
• Participantii pot inscrie in concurs maxim 2 videoclipuri.
• Filmul prezentat în concurs nu trebuie să fi fost premiat într-un alt context public;
• Sunt interzise cu desăvârşire:
– utilizarea unui limbaj obscen sau a unor contexte vizuale cu caracter imoral;
– folosirea la filmări a unor însemne rasiste sau care instigă la violenţă interetnică;
– crearea unor scene care să atenteze la integritatea fizică şi morală;
Organizatorul îşi rezerva dreptul de a elimina din concurs lucrările care au caracter tendenţios sau care nu respectă condiţiile mai sus-menţionate.
• . Nu vor fi trecute pe generic datele de recunoaştere ale realizatorilor filmului sau alte elemente care ar putea conduce, implicit, la recunoaşterea identităţii acestora.
• Datele de contact ale concurenţilor vor fi precizate în Fişa de participare.
• Responsabilitatea în ceea ce priveşte drepturile de autor asupra materialelor auxiliare video, audio sau grafice incluse în scurtmetraj, aparţine în exclusivitate realizatorilor acestuia.

Detalii tehnice:
• Calitatea audio şi video a produsului final trebuie să fie corespunzătoare unei bune vizionări
• Editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video, începând cu Windows Movie Maker, aparţinând sistemului de operare Windows XP şi continuând cu cele mai des utilizate de către pasionaţii în domeniu: Ulead Studio Video, Pinnacle Studio, Adobe Premiere Pro etc.
• Se recomandă ca produsul final să fie în format avi, mpg, wmv sau orice altă encodare, care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player.
• Produsul final(filmul) poate fi predat pe suport CD sau DVD, preferabil cel din urmă, introduse în carcase corespunzătoare, pentru expedierea în siguranţă a acestora.
• Pe coperta fiecărei carcase vor fi menţionate, numele participantului, şi titlul filmului, iar pe suportul CD sau DVD, vor fi trecute doar titlul şi motto-ul (daca se doreste), fără niciun alt element de identificare personală.
• Fiecare CD sau DVD va conţine un singur film. Din motive de jurizare nu se admit mai multe filme(spoturi publicitare) pe acelaşi disc.
Având în vedere că acest concurs nu urmăreşte relevarea unui grad ridicat de profesionalism în realizarea tehnică a materialelor video, organizatorii, în speţă juriul concursului, vor avea în vedere, în primul rând, criteriile artistice şi cele mobilizatoare (după caz), pe care participantii trebuie să le demonstreze. Vor fi urmărite originalitatea, ineditul şi spontaneitatea în realizarea scurtmetrajelor.
Predarea premiilor
Acordarea premiilor este un eveniment public. Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizatori fara nici un fel de plata aferenta, acord valorand cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizatori pe teritoriul Romaniei pentru intreaga perioada de protectie a acestora.
Toate premiile Concursului trebuie sa fie revendicate in conformitate cu prevederile Regulamentului oficial, dar nu mai tarziu de 1 luna de la anuntarea castigatorilor, in caz contrar premiile nemaifiind datorate de catre Organizatori.
Intrarea in posesia premiilor poate fi realizata prin urmatoarele metode: prin participarea la festivitatea de premiere sau prin deplasarea la sediul Primariei municipiului Brad.
In cazul in care castigatorul unuia dintre premii este minor, acesta este indreptatit sa intre in posesia premiului numai insotit de un parinte sau de reprezentatul legal.
Politica de confidenţialitate: Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Comisia de organizare.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support