Site-ul oficial al Municipiului Brad

ROMANIAN PIANO TRIO la Brad

Membrii Romanian Piano Trio sunt reprezentanţii unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate, aceea de a fructifica în România cunoştinţele dobândite peste hotare. Având deja o mare experientă în muzica de cameră, cei trei artişti au decis să formeze un trio permanent, ideea care îi uneşte pe cei trei muzicieni fiind, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală.

Romanian Piano Trio Alexandru Tomescu – vioară, Razvan Suma – violoncel şi Horia Mihail – pian au suţinut luni, 26 octombrie un recital în municipiul Brad.
Evenimentul organizat de Consiliul local, Primăria municipiului Brad şi Casa de Cultură a avut loc în cadrul acestui proiect mai îndrăzneţ al celor trei muzicieni.

Alexandru Tomescu este artistul care a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu pentru o perioadă de cinci ani.
Începând cu ora 13.00 cei trei muzicieni s-au aflat în mijlocul tinerilor de la Colegiul Naţional Avram Iancu Brad, susţinând un recital şi având discuţii interactive cu aceştia, urmând ca la ora 18.00 să fie în mijlocul celor care apreciază acest gen de muzică în sala arhiplină a Casei de Cultură Brad.
La Brad, prezenţa lor a fost cuprinsă în cadrul sărbătorii „Serbările Toamnei”, organizate de către Consiliul local şi Primăria municipiului Brad.

Înaintea concertului cei trei tineri au petrecut alături de primar, domnul Florin Cazacu, câteva ore în municipiul Brad, fiind plăcut impresionaţi de comunitatea brădeană în general.

Romanian Piano Trio şi-au declarat uimirea cu privire la modul în care s-a tranzacţionat clădirea Muzeului Aurului din municipiul Brad şi în finalul concertului au considerat potrivit să semneze alături de locuitorii municipiului memoriul privind organizarea acestui muzeu în subordinea Administraţiei Publice Locale (vezi facsimil).

Declaraţie Primar
„Mulţumim celor trei tineri pentru clipele minunate, cu o vibraţie specială oferite”.

Singurul regret al edilului a fost că lucrările de reabilitare ale cinematografului din municipiu sunt încă în curs şi nu a fost posibilă organizarea într-o sală mai mare pentru ca mai mulţi brădeni să se poată bucura de acest concert.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support