Site-ul oficial al Municipiului Brad

SALVATI MUZEUL AURULUI BRAD – Sprijin de pretutindeni

Iniţiativa Primăriei municipiului Brad este sprijinită de peste 5000 de semnături, strânse în perioada 19 octombrie 2009 – 2 noiembrie 2009.

În acest sens aducem mulţumiri tuturor celor care au susţinut acest lucru.
Mulţumiri speciale pentru sprijinul acordat de către Romanian Piano Trio şi braşovenii care au întocmit petiţia on line pentru a strânge semnături.

Mulţumim pe această cale tuturor românilor care ţin la tradiţiile şi valorile româneşti şi care s-au alăturat în demersul derulat de către Primărie şi Consiliul Local de a face lumină în această dubioasă afacere imobiliară pe seama patrimoniului naţional.

Vă reamintim că exponatele de aur nativ, de o frumuseţe rară şi cu caracter unic în Europa, scoase la lumină prin truda minerilor din zona Bradului, au fost organizate ca muzeu de peste 100 de ani, putând spune că aparţin comunităţii brădene, iar Primăria municipiului Brad în Strategia de Dezvoltare Economico-Socială a cuprins acest muzeu ca un obiectiv turistic de interes major pentru întreaga zonă şi atragerea de turişti din întreaga lume.

Vă prezentăm mai jos încrengătura afacerii Muzeului Aurului. Avem speranţa că instituţile abilitate ale statului vor reacţiona operativ pentru ca acest muzeu să revină în domeniul public al municipiului Brad şi în administrarea Consiliului local.

Ascultati IMNUL MINERILOR – Tatiana Stepa

Prezentăm, în facsimil, documentele care stau la baza argumentaţiei noatre:

Pentru relaţii suplimentare puteţi trimite mail pe adresele: bradprim@yahoo.com, primar@primariabrad.ro.
Petiţia on line: http://www.petitieonline.ro/petitie-p11774050.html

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support