Site-ul oficial al Municipiului Brad

Sfanta Mare Mucenita Varvara sarbatorita la Brad

Sute de credincioşi au participat miercuri, 4 decembrie 2013, la slujba de hram a bisericii cu hramul Sfânta Mare Muceniţă Varvara şi Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul Micro I Peste Luncoi.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, format din preot paroh Stan Ioan, preot protopop Jorza Ioan, preot Letea Alexandru, preot militar Mates Gabriel, preot exarh Visarion şi diaconul Nifon, de la Mănăstirea Crişan, judeţul Hunedoara.

După Sfânta Liturghie şi Slujba de hram, s-a ţinut, la iniţiativa Fundaţiei „Auraria-Barza” Brad, un parastas de pomenire a celor 87 de mineri de la minele Barza şi Ţebea, ce au decedat în urma unor accidente de muncă.

Primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu, prezent la această frumoasă sărbătoare, a declarat: „Parastasul ridicat celor ce s-au jertfit in lupta cu muntele pentru a scoate la lumina aur si carbune din minele Barza si Tebea, este un gest firesc de aducere aminte a comunitatii pentru acesti oameni minunati care au fost minerii din zona Brad. Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca ca prin martirul lor in adancuri au ajuns in ceruri intr-o lume mai buna.”

Un grup de credincioşi, alaturi de functionari ai administratiei publice locale, membri ai Fundaţiei „Auraria-Barza” şi conducerea parohiei Brad III au oferit cu ocazia acestui parastas, tuturor celor prezenţi, vin fier, sărmăluţe şi cozonac, într-o atmosferă specială creată de acordurile imnului minerilor şi a colindelor tradiţionale româneşti.

La final un grup de copii de la Scoala generala “Mircea Santimbreanu” au oferit celor prezenti un frumos program de colinde.

Imnul minerilor: ” In mina-i Dumnezeu cu noi / Afara-s chinuri si nevoi / Deasupra noastra n-avem cer / C-asa e viata de miner.”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support