Site-ul oficial al Municipiului Brad

SPRIJIN PENTRU PERSOANELE CU VARSTA DE PESTE 65 DE ANI, FARA SUSTINATORI SAU ALTA FORMA DE AJUTOR

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENTA BRAD
ACORDĂ SPRIJIN PENTRU PERSOANELE CU VÂRSTA DE PESTE 65 DE ANI, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTA FORMA DE AJUTOR PENTRU DEPĂȘIREA ACESTEI PERIOADE DE CRIZA

Ordonanța Militara nr 2/ 22 martie 2020 privind masuri de prevenire a răspândirii COVID-19 prevede la art. 8 necesitatea stabilirii unor masuri pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani fără susținători sau alte forme de ajutor pentru acordarea de sprijin în vederea minimalizării expunerii lor in afara locuinței.
Modalitățile de sprijin se stabilesc pentru fiecare caz în parte în urma unei analize efectuate de Direcția de Asistenta Sociala a Municipiului Brad prin Comitetul Local pentru Situații de Urgenta.
ÎN CONCRET SE VA ASIGURA SPRIJIN PENTRU EFECTUAREA CUMPĂRĂTURILOR DE ALIMENTE SAU MEDICAMENTE CONFORM SOLICITĂRII PERSOANELOR VULNERABILE. Produsele achiziționate vor fi plătite exclusiv de către solicitanți .
In cazul in care numărul solicitanților este foarte ridicat Comitetul Local pentru Situații de Urgență solicită sprijin din parte unor voluntari, cetățeni ai municipiului Brad, pentru efectuarea unor asemenea servicii.
Persoanele care doresc sa fie voluntari la prestarea unor asemenea servicii se pot înscrie pentru asemenea activități la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Brad din sediul Primăriei Municipiului Brad str. Independenței nr 2, nr de telefon 0254612665 interior Serviciul de Asistenta Sociala, tel mobil 0787646307 sau email bradprim@yahoo.com.

Înscrierea în baza de date a solicitanților pentru prestarea unei activități de voluntariat NU OFERĂ în mod direct calitatea de VOLUNTAR.
Activitatea de voluntariat se va desfășura doar în baza unui contract de voluntariat, semnat de voluntar și reprezentanții autorității publice locale, fără contravaloare în ceea ce privește serviciul prestat.
Direcția de Asistență Socială face în această perioadă o analiza a persoanelor aflate în situația prevăzută la art. 8 din Ordonanța Militara nr 2/21 martie 2020
Pentru aplicarea cât mai operativă a prevederilor art. 8 cu privire la persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau alte forme de ajutor din municipiul Brad, solicităm persoanelor aflate în această situație, asociațiilor de proprietari, ONG-urilor, aparținătorilor sau oricăror altor persoane care au cunoștință despre existența unor asemenea cazuri, să informeze de îndată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Brad la nr. de telefon 0254612665 interior 21 Serviciul de Asistență Socială sau tel mobil 0787646307.

   Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brad
PRIMAR
Florin Cazacu

Brad , 23 martie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support