Site-ul oficial al Municipiului Brad

ZILELE MUNICIPIULUI BRAD – editia a VII-a, 7-10 august 2008 – ,,UN ORAS, O FAMILIE”

„Zilele municipiului Brad” au fost sărbătorite la Brad în Piaţa Centrală a oraşului şi Parcul Tineretului, în perioada 7-10 august 2008.
Evenimentul organizat de Consiliul local şi Primăria municipiului Brad a debutat joi, 7 august 2008, cu un colocviu literar, ce a avut ca temă „Scriitori din Zarand şi cărţile lor”, desfăşurat la Biblioteca municipală „Gheorghe Pârvu” din municipiul Brad, de la orele 17.00. Au participat scriitorii: Sânziana Batişte, Delia Bradu, Nicolae Crepcia, George Holobâcă, Ioan Pârva, Paulina Popa, Tiberiu Vanca şi Mircea Vaida-Voedov, prezentările fiind făcute de: Maria Razba, Paulina Popa, Giorgia Groza, Nicu Jianu, Mărioara Aslău şi Livia Fumurescu.

Vineri, a doua zi a acestei ediţii, a început cu un moment cultural special, constând în lansarea cărţii „Scrinul cu tablete”, a scriitorului Tiberiu Vanca şi expoziţia de artă „Din colecţia dr. Sorin Costina”, acţiuni desfăşurate la Casa de Cultură Brad, începând cu orele 16.00.

Scriitorul Tiberiu Vanca a reunit în cartea sa o parte din articolele revistei vorbite “Agora”, revistă ce a existat la Brad între anii 1976 şi 1984, iar apoi până în 1990, ca şi „Agora sechestrată”, conform celor scrise de autor. Colecţia dr. Sorin Costina, impresionantă atât ca şi calitate, cât şi ca volum, a fost prezentată pentru prima oară în faţa publicului brădean, regăsind în această colecţie lucrări semnate de Horia Bernea, Paul Gherasim, Mihai Sârbulescu, Horea Paştina, Alexandru Antonescu, Marcel Lupşe, Gheorghe Ilea, Florin Ciubotaru şi alţii.

Începând cu orele 18.30, în Piaţa Centrală a municipiului Brad, s-a desfăşurat „Petrecerea din centru”, un spectacol ce a avut ca invitaţi speciali artiştii HI-Q, IMPACT, Alin Pascal şi IN-TENS.

Sâmbătă, începând cu orele 17.00, a avut loc în Parcul Tineretului din Brad un spectacol cu participarea formaţiilor STUDIO ONE, NEW EFFECT, NELU STRATAN, MISTIK, Animaţie pe catalige. Atmosfera a fost întreţinută de SANDRINI şi LEONE, ce au realizat un spectacol de magie interactiv şi Formaţia SHANNON, care a prezentat o suită de dansuri şi cântece irlandeze.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu recitalul extraordinar al formaţiei SPITALUL DE URGENŢĂ.

Lupu şi Cornelia Rednic alături de brădeni îin Parcul Tineretului

Ziua de duminică a fost un mare succes prin spectacolele deosebite oferite de Ansamblul folcloric „Doina Crişului”, Ansamblul folcloric „Doina Gorjului”, de soliştii: Cornelia şi Lupu Rednic, Ciprian Roman, Elena Evsei, Ovidiu Homorodean, Eugen Pistol, Cristian Fodor, Maria Loga, Ion Ghiţulescu, Ileana Lăceanu, Robert Târnăveanu, Camelia Stoiţă, Nina Predescu, Olguţa Berbec, Robert Crintea, Mirela Constantin, Natalia Gorjanu, Ileana Bacâtea, Valentin Samfira, Vasile Cioban, şi alţi artişti de excepţie.

 

Momente speciale ale „Zilelor municipiului Brad” au fost:
– Lansarea volumului „Scrinul cu tablete”, autor: Tiberiu Vanca şi expoziţia de artă „Din colecţia dr. Sorin Costina”, acţiuni desfăşurate vineri, 7 august 2008, începând cu ora 16.00 la Casa de Cultură din Brad;
– înmânarea titlului de „Cetăţean de Onoare al municipiului Brad” domnului senator Adrian Păunescu şi doamnei profesor Maria Felicia Moşneang în cadrul festivităţilor de duminică;
– Premierea tinerilor brădeni cu rezultate deosebite la învăţătură şi performanţe în domeniul cultural-sportiv – duminică, 10 august 2008, în Parcul Tineretului;
– Focul de artificii ce a încheiat a VII-a ediţie a „Zilelor Municipiului Brad”.

Castigatorul celei de-a doua editii a concursului DEVORATORII DE VIRSLII

Un moment inedit a ultimei zile din cadrul evenimentului a fost ediţia a II-a a concursului „Devoratorii de virşli”, moment „gustat” atât de participanţi cât şi de public, ediţie ce a fost câştigată de Ghiţă Florin care a reuşit să mănânce 13 perechi de virşlii în 15 minute, doborând astfel recordul de anul trecut, de 12 perechi în aceeaşi perioadă de timp.

La finalul manifestărilor primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu, a declarat: „Administraţia publică locală a municipiului Brad a încercat şi în acest an să organizeze aşa cum se poate mai bine manifestarea ajunsă la a VII-a ediţie a „Zilelor Municipiului Brad”.

Am oferit brădenilor posibilitatea de a trăi clipe minunate prin participarea la acte de cultură, spectacole de toate genurile şi de cea mai bună calitate de dans şi folclor autentic.

Pot spune, fără să greşesc, că sloganul neoficial al acestor manifestări, dar simţit cu toţii, a fost „Un oraş, o familie”.

Cred că la finalul acestor manifestări brădenilor le-a sporit mândria apartenenţei acestor locuri.”

Sărbătoarea Bradului s-a bucurat de un binemeritat succes şi a fost aplaudată de un public numeros.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support