Site-ul oficial al Municipiului Brad

ZILELE MUNICIPIULUI BRAD – Editia a X-a, 12-14 august 2011

Consiliul local Brad şi Primăria municipiului Brad au organizat în perioada 12, 13, 14 august 2011, „Zilele Municipiul Brad”, ediţia a X-a.

Cele 3 zile de sărbătoare au fost marcate de o serie de activităţi şi evenimente derulate în Piaţa Centrală a oraşului şi la Casa de Cultură din Brad.

Ediţia jubiliara a „Zilelor Municipiului Brad” a debutat vineri, cu o expoziţie inedită în care au fost expuse pentru prima dată la Brad, 2 brăţări regale dacice descoperite la Sarmizegetusa. Obiectele au fost expuse la Casa de Cultură din Brad, în prezenţa directorului general al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu şi au putut fi admirate timp de 4 zile de către brădeni şi nu numai. Tot cu această ocazie autorităţile locale au decernat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Brad, muzeografului german Volker Wollmann, care a donat municipiului nostru o copie fidelă a unui vagonet din lemn datând din secolul XIV, descoperit în mina Ruda-Brad. A fost acordată o distincţie şi domnului dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, director al Muzeului Naţional de Istorie a României, care a prezentat expoziţia „Brăţările regale dacice de aur de la Sarmizegetusa”. De asemenea au fost acordate diplome de excelenţă domnului Aurel Condruz, comisar şef în rezervă, unul dintre cei care s-a ocupat direct de recuperarea acestor brăţări, domnului procuror Augustin Lazăr, precum şi domnului Tudor Martin, coordonatorul expoziţiei.

„O bună parte din aurul lumii a fost „botezat” cu sudoarea minerilor de la Brad. Prin organizarea acestei expoziţii putem spune că aurul rătăcitor prin lumea largă s-a întors acasă. De altfel, noi lucrăm la un brand turistic care se va numi „Brad – descoperă strălucirea aurului”, pe care îl vom considera un logo oficial în momentul în care el va fi agreat şi îndrăgit de către populaţia municipiului Brad. Unii vor spune că nu mai este aur în subteran. Eu aş spune ca Geo Bogza, că cel mai mare tezaur al acestei zone este aurul din sufletul brădenilor. Organizarea expoziţiei a fost un semn de recunoştinţă pentru ceea ce au făcut brădenii în istoria extractivă a aurului şi un cadou al nostru pentru ei aşa cum şi magii au dus la naşterea Mântuitorului, pe lângă smirnă şi tămâie, aur.”, a declarat primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu cu ocazia vernisajului expoziţiei „Brăţările regale dacice de aur de la Sarmizegetusa”.

La vernisajul expoziţiei au participat aproximativ 300 de persoane, iar pe parcursul celor 4 zile ale expoziţiei vizitatorii care au simţit nevoia au lăsat cuvinte frumoase în Cartea de Impresii, deschisă special cu această ocazie.

Ziua de sâmbătă a debutat în Piaţa Centrală, la ora 12.00 cu prezentarea unui monopost Formula 3000, şi o demonstraţie executată de pilotul brădean Mihai Cîmpeanu, care în cadrul evenimentelor de mai târziu a fost recompensat cu o diplomă de excelenţă pentru bogata sa carieră sportivă.

Cei prezenţi la serbările oraşului au putut petrece spre seară, începând cu orele 17.00, alături de artişti, ca: LORENNA, TRITON, NEC, atracţia serii fiind trupa CONNECT-R.

Tot în cadrul manifestărilor de sâmbătă, administraţia publică locala a premiat, în cadru festiv, zeci de tineri brădeni cu rezultate deosebite la învăţătură şi sportivi cu rezultate la concursuri sportive naţionale şi internaţionale. A fost acordată de asemenea o diplomă de excelentă domnului Daniel Dunouvion, un francez din localitatea Gaillac, care de-a lungul timpului a sprijinit cu aparatură medicală spitalele din Brad şi a intermediat o serie de schimburi culturale între municipiul nostru şi localitatea lui de origine din Franţa.

Concursul „Devoratorii de virşli”, aflat la a 4-a ediţie s-a bucurat şi în acest an de multe aplauze din parte publicului. Şi în acest an concursul a fost câştigat de Augustin Giurgiu, care a reuşit să „devoreze” virşli puşi la bătaie în 5 minute şi 40 de secunde.

Duminică, cea de a 3-a zi a evenimentului, Administraţia Publică Locală a organizat un spectacol de muzică populară, când pe scenă au urcat solişti ca: Mariana Deac, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean, Elena Evsei, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Diana Selagea şi Florin Ionaş, Ionică Ardelean, Benone Sinulescu, Puiu Codreanu şi Maria Dragomiroiu. Acompaniamentul a fost asigurat de către Ansamblul Folcloric „Doina Crişului”, condus de prof. Ionel Coza, coregraf Nicolae Grigoraş. Ansamblul „Doina Crişului”, a împlinit în acest an 50 de ani de activitate culturală şi cu această ocazie dirijorul Ionel Coza, coregraful Nicolae Grigoraş şi Bianca Leucian, directorul Casei de Cultură au fost răspătiţi cu diplome de excelenţă din partea Consiliului local Brad. Evenimentul folcloric de duminică a fost prezentat de Văru` Săndel şi a fost difuzat în direct de postul de televiziune ETNO TV. Transmisiunea de aproximativ 7 ore a postului de televiziune ETNO TV, precum şi calitatea excepţională a interpreţilor de muzică populară ce au evoluat pe scena din Piaţa Centrală au făcut Bradul capitala neoficială a folclorului românesc.

În perioada 2-13 august, cu ocazia ediţiei jubiliare a „Zilelor Municipiului Brad , în curtea Colegiului Naţional „Avram Iancu” Brad a avut loc tabăra de sculptură cu tema „Ţara Moţilor – tradiţii peste timp”.

„Am încercat şi în acest an să organizăm cum am putut mai bine aceste 3 zile de sărbătoare pentru brădeni. Practic, brădenii au fost prezenţi cu mic cu mare pe parcursul celor 3 zile în Piaţa Centrală a oraşului unde au avut parte de momente speciale pe gustul tuturor. A fost o ediţie jubiliară, a fost o ediţie de succes şi sunt convins că fiecare brădean a fost mândru că la Brad au avut loc aceste excepţionale evenimente. Doresc să mulţumesc pe această cale numeroşilor sponsori care au fost alături de Consiliul local pentru a susţine financiar aceste momente de excepţie”, a declarat primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu.

Clipul de promovare a ZILELOR MUNICIPIULUI BRAD, Ediţia a X-a, la postul ETNO TV.

Multumim celor care au contribuit financiar, material şi organizatoric la buna desfăşurare a  ZILELOR MUNICIPIULUI BRAD:

S.C. SAMAX S.R.L. BAIA MARE

S.C. COMPANIA JUDEŢEANĂ DE TURISM HUNEDOARA S.A.

S.C. DRUPO S.R.L. DEVA

S.C. VIKSAN S.R.L. CRIŞCIOR

S.C. RETIM ECOLOGIC S.R.L. TIMIŞOARA

S.C. EVALEXPERT S.R.L. ILIA

S.C. GEVIS PROTEAM S.R.L. DEVA

S.C. PROMETAL S.R.L.        DEVA

S.C. ANTIK S.R.L. DEVA

S.C. KEY SAFETY SYSTEMS RO S.R.L.  RIBIŢA

S.C. LINEAL ELECTRIC S.R.L. DEVA

S.C. FABRI S.R.L. BRAD

S.C. CRISTIAN CAZAN S.R.L. BRAD

S.C. VOLKSBANK ROMÂNIA S.R.L.   Agenţia BRAD

S.C. DEVA GOLD S.R.L. DEVA

S.C. ROSTYLE ALEX S.R.L. BRAD

S.C. RELCOM S.R.L. BRAD

S.C. CETINA PREST S.R.L. BRAD

S.C. KARGO EXPRESS S.R.L. BRAD

S.C. INTERLOG S.R.L. BRAD

BANCA TRANSILVANIA Agenţia BRAD

CLUB ROTARY BRAD

S.C. IMOBILBRAD S.R.L. BRAD

S.C. TAYLOR MADE S.R.L. BRAD

S.C. MERCUR S.A. BRAD

S.C. AMIRAL FANTASY S.R.L. BRAD

S.C. N/I VERCONSTRUCT S.R.L. BAIA DE CRIŞ

S.C. ADIGE MANUFACTURING S.R.L.

S.C. TIKVA S.R.L. VORŢA

S.C. BANCPOST S.A. Agenţia Brad

S.C. EVENT EXIM S.R.L. BRAD

S.C. COLOR INTEGRA S.R.L. BRAD

S.C. COROLA COMIMPEX S.R.L. BRAD

S.C. LACRIS AND TRANS S.R.L. BRAD

S.C. ARICONS HOLDING S.R.L. BRAD

S.C. SIM ROBERTO S.R.L. BRAD

S.C. IANGHE FULL S.R.L.

S.C. A/D ARIADNA S.R.L.

S.C. MIXT DORA CONSIGN S.R.L. BRAD

ŞTEFAN IOAN DIVERS I.I. BRAD

ANICĂI FLORIN I.F.

S.C. ALY/FLORIN S.R.L.

S.C. TAZ TRANSIMPEX S.R.L.

PFA DOBÎRCĂU DANIEL

PFA ŞTEFAN DĂNUŢ

PFA DUD MARIAN IOAN

S.C. SITIX S.R.L. BRAD

S.C. LORIALBA PREST S.R.L. BRAD

S.C. ALBALUX COM S.R.L. BRAD

S.C. EDY INTERNAŢIONAL SPEDITION S.R.L. BRAD

S.C. DRAGOIU ELECTRIC S.R.L. BRAD

S.C. BOROMIR S.R.L. DEVA

S.C. MILLADI SERV PROD S.R.L.

S.C. PRODCOM IMPEX AURORA S.R.L.

S.C. BUFET VIORELA S.R.L. BRAD

S.C. SIMOJED COREXIM S.R.L. BRAD

S.C. CASANDRA SERV PRODEXIM S.R.L. BRAD

S.C. DELICIA COM PREST S.R.L. BRAD

S.C. DANDY CAR PAN S.R.L. BRAD

S.C. ROXET STAR S.R.L.

S.C. HORAŢIU DISTRIBUTION S.R.L.

S.C. PROD PREST FLORICA S.R.L. BRAD

S.C. BAROK LIA S.R.L.

S.C. FAST EAT S.R.L. BRAD

S.C. RAZVI FAST S.R.L.

STROE VIORICA I.I.

S.C. COMALNIC S.R.L.

S.C. TRANSILVANIA INTERNAŢIONAL S.R.L.

POLITIA LOCALA BRAD

POLIŢIA MUNICPIULUI BRAD

JANDARMERIA HUNEDORA

Ecouri în presă după desfăşuarea manifestărilor:

http://www.romaniapozitiva.ro/featured/expozitie-de-bratari-dacice-in-orasul-brad/

http://www.ziare.com/deva/cultura/editia-jubiliara-a-zilelor-municipiului-brad-2407281

http://www.youtube.com/watch?v=xwsv1SSxmsQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HCKz-65NI-o&feature=related

http://www.mesagerulhunedorean.ro/editia-jubiliara-a-zilelor-municipiului-brad

http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Mocanitele_vor_fi_puse_in_functiune_in_acest_weekend-de_Zilele_municipiului_Brad_0_535146525.html

http://www.romaniapozitiva.ro/featured/expozitie-de-bratari-dacice-in-orasul-brad/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support