Site-ul oficial al Municipiului Brad

Ziua Armatei Romane sarbatorita la Brad

Primăria municipiului Brad a organizat sâmbătă, 25 octombrie 2008, o acţiune prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei Române.

Acţiunea a constat într-o slujbă de pomenire, alocuţiuni şi o paradă militară a Unităţii Militare 01099, Vânători de munte „Avram Iancu” Brad şi s-a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din municipiul Brad, începând cu ora 11.00.

La această acţiune au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor publice, ai partidelor politice şi numeroşi locuitori din municipiul Brad.

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a subliniat în discursul său următoarele:

„Ziua de 25 octombrie este o zi cu vibraţii speciale în sufletele românilor, este momentul în care poporul îi omagiază pe cei care poartă nobile însemne militare şi slujesc ţara sub faldurile drapelului tricolor.

25 octombrie 1944, ziua eliberării ultimei palme de pământ românesc din nordul Transilvaniei de sub ocupaţie străină, este ziua în care Armata României a arătat lumii întregi imaginea unei naţiuni hotărâte să-şi apere glia stăbună chiar cu preţul vieţii.

Datorăm profund respect faţă de ostaşul român care a luptat cu toată fiinţa şi puterea pentru glia şi pacea românilor, de cele mai multe ori rămânând anonim, pentru că întotdeauna numele lui s-a contopit cu cel al Ţării, cu cel al Poporului, devenid emblematic: Datorie, Luptă, Sacrificiu.

Astăzi ne închinăm cu recunoştinţă în faţa martirilor căzuţi pe câmpurile de onoare pentru apărarea ţării şi aducem un omagiu tuturor veteranilor de război pentru care datoria faţă de ţară a reprezentat crezul suprem.

Armata noastră, membră a armatei NATO, este astăzi în plin proces de restructurare şi modernizare. Profesionalismul, puterea de muncă, disciplina riguroasă şi calităţile morale ce au fost probate cu prilejul numeroaselor acţiuni organizate pe plan intern şi internaţional ne îndreptăţesc să privim viitorul armatei cu optimism şi încredere.

Folosesc acest prilej de sărbătoare a Oştirii Române pentru a adresa, în numele administraţiei publice locale a municipiului Brad, felicitări şi urări de succes în activităţile ostaşilor noştrii, multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi.

Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română!
La mulţi ani!”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support