Site-ul oficial al Municipiului Brad

Ziua Eroilor, sarbatorita la Brad

Comemorarea eroilor căzuţi în război, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Domnului, începând cu anul 1920.

Cu această ocazie, la Troiţa din centrul municipiului Brad şi din satul Ţărăţel, prin grija administraţiei publice locale şi a Unităţii militare 01099 Brad, au fost organizate, în data de 2 iunie 2011, manifestări în cinstea eroilor români.

Astfel, începând cu ora 11.00, la Troiţa din satul Ţărăţel a avut loc festivitatea de depunere de coroane în cinstea eroilor, iar începând cu ora 13.00, în Piaţa Tricolorului din Brad, s-au depus coroane, a fost oficiat un Tedeum, primarul municipiului Brad a rostit o alocuţiune şi a avut loc o defilare a batalionului Vânători de munte „Avram Iancu” Brad.

La manifestările prilejuite de Ziua Eroilor au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai partidelor politice, ai instituţiilor publice, veterani şi numeroşi locuitori din municipiul Brad.

„Ca în fiecare an în ultima vreme, de Înălţarea Domnului, sărbătorim la Brad, în umbra Troiţei din faţa Primăriei şi sub flamura tricoloră, Ziua Eroilor. Şi în acest an a fost un prilej de aducere aminte comunităţii brădene, faptele de arme ale înaintaşilor şi consider că sacrificiul lor trebuie să fie pildă de urmat pentru noi cei vii. Prezentul de azi nu ar fi fost posibil fără eroismul lor şi misiunea noastră este ca bazându-ne pe faptele lor trecute să creăm un prezent şi un viitor demn pentru noi şi copiii noştri.”, a declarat cu această ocazie primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support