Site-ul oficial al Municipiului Brad

Ziua Eroilor sarbatorita la Brad

Comemorarea eroilor căzuţi în război, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Domnului, începând cu anul 1920.

Cu această ocazie, la Troiţa din centrul municipiului Brad şi din satul Ţărăţel, prin grija administraţiei publice locale şi a Unităţii militare 01099 Brad, au fost organizate, în data de 29 mai 2014, manifestări în cinstea eroilor români.
Astfel, începând cu ora 11.30, la Troiţa din satul Ţărăţel a avut loc festivitatea de depunere de coroane în cinstea eroilor, iar începând cu ora 13.00, în Piaţa Tricolorului din Brad, s-au depus coroane, a fost oficiat un Tedeum, primarul municipiului Brad a rostit o alocuţiune şi a avut loc o defilare a batalionului Vânători de munte „Avram Iancu” Brad.

„Înălţarea Domnului, sărbătorim la Brad este zi de mare sărbătoare creştină, dar şi prilej de a adduce prinosul nostrum de recunoştinţă eroilor români. Ca în fiecare an aici, la Brad, sub flamura tricolor ă şi în umbra troiţei, marcăm această zi prin jerbe de flori şi slujbă de pomenire. Faptele lor eroice au făcut posibil ca astăzi noi să trăim în pace şi linişte. Sacrificial lor nu trebuie uitat niciodată şi trebuie să fie pildă pentru noi şi copiii noştri.”, a declarat cu această ocazie primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support